نقش رژيم غذايي در سرطان پروستات


 





 

بخش بزرگي از پيشگيري سرطان پروستات بر تغذيه متمرکز شده است. فاکتورهاي اصلي اينها هستند:
 

چربي: نرخ ابتلا به سرطان پروستات از هر کشور به کشور ديگر به شدت متفاوت است، بالاترين تعداد متعلق به کشورهايي است که مردم آن بيشتر از غذاهاي چرب استفاده مي‌کنند. در حقيقت، تعداد مرگ و مير بر اثر اين بيماري در يک کشور خاص، با ميانگين مقدار کالري مصرفي ناشي از چربي در رژيم غذايي معمول اهالي اين کشور نسبت مستقيمي دارد.
سبزي: تعدادي از مطالعات، رژيمي شامل مقدار زيادي سبزي را با کم شدن ريسک ابتلا به سرطان پروستات مرتبط دانسته است. براي مثال، يک تحقيق نشان داده است سرطان پروستات در ميان مرداني که در هفته 28 وعده يا بيشتر سبزي مصرف مي‌کنند، بسيار کمتر از مرداني است که 14 وعده و کمتر سبزي ميل مي‌کنند.

ماهي: در يک تحقيق، نسبت ابتلا به سرطان پروستات در ميان مرداني که ماهي مصرف نمي‌کردند و مرداني مقدار متوسط يا زيادي ماهي در برنامه غذايي داشتند، دو تا سه برابر اعلام شد. از جمله ماهي‌هايي که منابع غني اسيدهاي چرب بوده و بر عليه سرطان پروستات و بيماري‌هاي ديگر عمل مي‌کنند مي‌توان به ماهي قزل‌آلا، شاه ماهي و ماکرل اشاره کرد.
تاکنون تحقيقات در اين زمينه، هيچ برنامه غذايي مشخصي را ارايه نداده است، با اين حال، شما مي‌توانيد از روش‌هاي آزموده شده زير کمک بگيريد: ميزان مصرف ميوه، سبزي و غلات کامل را افزايش دهيد. مواد غذايي حاوي چربي اشباع شده و کلسترول بد را کمتر مصرف نماييد. مصرف قند (در خوراکي‌هاي مختلف) و نمک را محدود کنيد. از مصرف نوشيدني‌هاي الکلي خودداري نماييد. حجم وعده‌هاي غذاي خود را متعادل کرده و کالري مصرفي خود را کنترل کنيد.
منبع: http://www.salamat.com
ae